Online teszt

 Ebben a posztban egy online tesztet fogok bemutatni. A teszt a média és kommunikáció szakomhoz készült, azon belül is az Adathalászat témaköréből. 

A teszt egy óratervhez készült, ami alapján átvesszük az adathalászat témakörét, megbeszéljük a fontos tudnivalókat, és óra végén elvégzik a diákok a játékos tesztet, ami alapján kiderül mennyire sikerült megjegyezniük a legfontosabb információkat. Ez az anyag 10-12 között bármelyik évfolyamnak megfelel.

A teszthez a formative alkalmazást választottam. Ez egy nagyon hasznos alkalmazás tanároknak, már könnyen elérhető egy google fiók használatával is. A teszt kérdéseket egyszerűen létre lehet hozni, bár az ingyenes verzióban nincs túl sok opciónk, hogy milyen fajta kérdéseket válasszunk. A lényeg így is benne van, és a leghasznosabb funkció, hogy a tanár láthatja a diákok által elért eredményt már a teszt írása közben is. Emellett, tud nekik külön kommentet küldeni, vagy személyes megjegyzést/javítást hozzáfűzni a dolgozatukhoz. Ez nagyban megkönnyíti a javítást. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések